Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Elx amb el portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Mariano Valera i la portaveu del Grup Municipal de Compromís, Esther Díez.
Membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca d'Elx amb el portaveu adjunt del Grup Municipal Socialista, Mariano Valera i la portaveu del Grup Municipal de Compromís, Esther Díez.

Esther Díez recorda que PP i Vox votaren en contra d’aplicar la regulació dels preus del lloguer a Elx

La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha assegurat hui que “el govern municipal de Pablo Ruz i Vox està manifestant una absoluta desídia a aplicar polítiques d’habitatge, malgrat ser un dels principals problemes als quals s’enfronten les famílies il·licitanes”.

Díez ha realitzat aquestes declaracions després de la reunió mantinguda hui amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “des d’aquesta organització ens han traslladat la urgència que s’apliquen una bateria de mesures que asseguren el dret de les persones a accedir a un habitatge digne”.

“No obstant això, fins ara el govern municipal ha anat rebutjant les iniciatives que li hem aportat des de l’oposició”, ha indicat la portaveu municipal, que ha afegit que “la primera moció a la qual PP i Vox van votar en contra aquesta legislatura va ser la de declarar Elx zona tensionada d’habitatge, una mesura que permet la nova llei estatal perquè es regulen els preus del lloguer”.

Esther Díez ha indicat que “a aquesta renúncia, se sumen altres com la posada en marxa d’una línia d’ajudes al lloguer, com vam proposar tant per al pressupost de 2024 com per a la incorporació del romanent, sense que hagen habilitat cap altra mesura de gran importància que ajude a les famílies il·licitanes”.

“En definitiva, tenim un alcalde que, enfront d’un dels principals problemes que travessen els nostres veïns i veïnes, no sols no desplega polítiques efectives, sinó que fins i tot renúncia a aquelles que li faciliten altres administracions, una postura injustificable que demostra que PP i Vox mai entendran l’habitatge com un dret, sinó com un bé de mercat amb el qual especular”, ha conclòs la portaveu municipal de Compromís.