La portaveu del grup municipal de Compromís, Esther Díez, ha explicat hui que “hem sol·licitat, tant en la comissió de ple d’urbanisme com per registre, l’informe dels tècnics municipals que certifique l’estat en què es troba el Convent de La Mercè, el conegut com a edifici de Les Clarisses”.

“Formulem aquesta petició després que l’alcalde, Pablo Ruz haja restat importància a la necessitat d’actuar amb urgència en aquest antic temple que és un dels quals major valor té a la nostra ciutat”, ha aclarit.

En aquest sentit, Díez ha ressaltat que “estem parlant d’una joia patrimonial a la qual se li estan caient els sostres, però Ruz assegura que està bé, per la qual cosa la ciutadania ha de conéixer la realitat sobre l’edifici i això només és possible amb l’anàlisi dels tècnics de l’Ajuntament”.

La portaveu municipal de Compromís ha recordat que “les declaracions de Ruz es produeixen després que renunciara als 300.000 euros consignats per l’anterior govern progressista per a reparar les cobertes, així com millorar les condicions de la volta i de la coberta”.

“Des de Compromís vam fer possible la creació d’eixa partida després de paralitzar la conversió de Les Clarisses en un hotel i lamentem que el grup socialista no actuara amb més celeritat per a dur a terme aquestes actuacions, com lamentem ara que Pablo Ruz directament haja renunciat a eixa quantia”, ha destacat.

Al seu torn, Esther Díez ha apuntat que “en l’anterior legislatura el PP va votar en contra de la nostra proposta per a convertir Clarisses en la seu cultural de la Diputació d’Alacant i mesos més tard, en campanya, va prometre una rehabilitació integral per a establir en l’antic convent la seu del museu d’art contemporani”.

“No obstant això, ha passat un any des de les eleccions, no hi ha ni un euro consignat en el pressupost autonòmic i l’alcalde va rebaixant cada vegada més l’actuació de la qual ara com ara només tenim promeses”, ha lamentat la portaveu municipal de Compromís.