Sara Llobell, regidora de Compromís per Alacant i Esther Díez, regidora de Compromís per Elx.
Sara Llobell, regidora de Compromís per Alacant i Esther Díez, regidora de Compromís per Elx.

Les regidores de Compromís a Alacant i Elx, Sara Llobell i Esther Díez, respectivament, han anunciat la presentació de declaracions institucionals en sengles ajuntaments perquè les corporacions es manifesten en contra de l’OPA hostil presentada pel BBVA sobre el Banc Sabadell, donades les conseqüències socials d’aquesta operació financera.

Des de Compromís, es considera indispensable que el Govern Central paralitze aquest procés, amb la finalitat d’assegurar les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores i un millor servei i més assequible per al conjunt de la ciutadania.

Per a Sara Llobell “l’OPA hostil tindria, indubtablement, un impacte negatiu i lesiu per a Alacant i les seues comarques, des del punt de vista econòmic i social. Les conseqüències serien la pèrdua de la seu social, tres de cada quatre persones quedarien com a clients d’un dels tres grans bancs, afectant així la competència, la destrucció de 1300 llocs de treball i tancament de desenes d’oficines, minvament del poder econòmic d’Alacant i comarques, o afecció a instituts culturals i acadèmics o esdeveniments esportius”.

Esther Díez ha assenyalat que “aquesta operació suposaria el tancament de bona part de les més de 200 oficines amb les quals totes dues entitats compten a la província, un fet que afectaria de manera molt negativa als milers de clients que mereixen un servei de proximitat”. “Així mateix, la concentració bancària podria traduir-se en crèdits més cars i en l’augment de les comissions i cal recordar que no sols són particulars, sinó també milers de petites i mitjanes empreses les que depenen d’aquests bancs, un motiu més perquè es posen en marxa les eines públiques que frenen aquesta operació”, ha afegit Díez