Compromís insta a l’Ajuntament a defensar davant AENA la necessitat d’insonoritzar el col·legi Antonio Machado

La candidata de Compromís a l’Alcaldia d’Elx, Mireia Mollà, ha assegurat hui que “instem a l’equip de govern a reclamar a AENA que en l’actualització de la petjada acústica que ha de portar-se a terme este any s’incloga el col·legi Antonio Machado de Torrellano, que pateix de manera directa els efectes acústics de la proximitat a l’aeroport”.

 

Mollà ha indicat que “el passat mes de novembre a través del nostre diputat al Congrés, Joan Baldoví, vam preguntar a AENA que quan tenia previst portar a terme esta insonorització, ja que des de l’AMPA d’este centre s’havia alertat dels problemes que ocasionen els avions que ixen en direcció oest”.

 

“En la seua resposta, el Govern apunta que este centre educatiu es troba fora de la petjada acústica, però apunten que en 2015 està previst portar a terme una actualització i que si es confirma que el centre queda dins d’esta petjada es portarien a terme les actuacions d’insonorització, ha assenyalat.

 

En este sentit, la candidata a l’Alcaldia ha destacat que “d’una banda, reclamem que AENA compute també els vols que ixen en direcció oest des de l’aeroport, ja que és evident que en estos casos el centre educatiu, així com altres vivendes de Torrellano, sí es veuen afectats de ple pel soroll que provoquen els avions”.

 

“Alhora, cal recordar que l’ordenança de protecció contra la contaminació acústica de l’Ajuntament d’Elx regula que els valors límits que pot suportar una instal·lació educativa és de 35 decibelis en les aules i 30 en les sales de lectura”, ha apuntat.

 

Mireia Mollà ha apuntat, a més, que “tenint en compte esta actualització de la petjada, l’equip de govern ha de reclamar a AENA, que mesure també l’impacte dels vols que ixen en direcció oest i, per tant, es porte a terme la insonorització del col·legi Antonio Machado”.

 

“Des de Compromís, per la nostra banda, registrarem una pregunta al Congrés per a que el Ministeri de Foment indique en quin període està previst portar a terme l’actualització i una altra a Les Corts per a que la Generalitat aclarisca si té previst defensar esta qüestió en els òrgans que comparteix amb la institució estatal”, ha conclòs.

Arxivat en: Educació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *