Compromís al·lega contra el pla de protecció del Clot de Galvany perquè asseu les bases per a urbanitzar part d’esta zona natural

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “anem a registrar diferents al·legacions al pla especial de protecció del Clot de Galvany perquè entenem que el que busca l’equip de govern amb este canvi és relaxar la protecció amb què compta esta zona natural i asseu les bases per a la seua futura urbanització”.

Mollà ha presentat les al·legacions que es regisrtaran en els pròxims dies per part de Compromís per Elx durant una roda de premsa en la que ha participat també Vicent Sansano, membre de la formació i expert en Medi Ambient.

La portaveu ha indicat que “l’equip de Mercedes Alonso ha optat per rebaixar la protecció de l’espai contigu al carrer Gran Via d’Arenals i el del paratge conegut com el Fondet de la Senieta, de manera que estes dues zones, que formen part de l’àrea d’amortiment del Clot, passen de ser qualificats com a ‘monts i àrees forestals’ i ‘parc públic natural’ a ser sòl no urbanitzable comú general”.

“Este canvi de la qualificació del sòl comporta que en les zones esmentades es poden autoritzar activitats com bars, berenadors, xiringuitos, instal·lacions esportives o campaments de turisme, uns serveis que ja s’ofereixen en les àrees urbanitzades pròximes, com Arenals del Sol i l’Altet”, ha assenyalat Mireia Mollà.

En este sentit, la portaveu de Compromís per Elx ha afirmat que “no hi ha cap argument que justifique la relaxació de la protecció urbanística de la zona i, per tant, volem que Mercedes Alonso ens explique a quins interessos obeeix esta modificació, ja que és evident que no es guia per una demanda ciutadana ni per l’interès general”.

Per la seua banda, Vicent Sansano ha apuntat que “el canvi de clau urbanística per a estos espais fa que deixen de funcionar com a àrees d’amortiment d’impactes sobre el paratge natural i, per tant, es contradiu amb l’objecte del pla que, com diu a l’article 3.1, és recuperar, protegir, conservar i potenciar els béns naturals, paisatgístics i històrico culturals del Clot de Galvany a través d’una adequada ordenació i regulació d’usos, sota els principis de la sostenibilitat ambiental”.

Sansano ha destacat també que “les activitats que passen a autoritzar-se impacten també negativament sobre el corredor ecològic entre àrees LIC i ZEPA que formen part de la Xarxa Ecològica Europea Natura 2000 i que estan incloses, algunes d’elles, en l’àmbit del Clot”.

“La modificació atempta especialment contra el Fondet de la Senieta perquè destrueix la zona humida, pel que és necessari que l’Ajuntament atenga a la petició de Compromís i elimine les modificacions introduïdes per preservar un paratge de gran valor com és tot el conjunt que ha estat declarat Paratge Natural Municipal del Clot de Galvany i la seua zona d’esmortiment d’impactes”, ha afegit Vicent Sansano.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *