El grup municipal de Compromís per Elx proposa la creació d’una Oficina Única d’Atenció a la Rehabilitació i Accessibilitat de l’Habitatge per centralitzar els tràmits i els ajuts per a la rehabilitació d’habitatges i instal·lació d’ascensors en el marc d’un pla plurianual d’ajudes.
La proposta és destinar 2 milions d’euros a l’any per dotar d’ascensor habitatges construïts entre els anys 50 i 70 amb part del projecte de compensació que tenim amb el Govern valencià pel deute dels 43 milions d’euros per les expropiacions dels terrenys de la Universitat.
“Només el 15,3% dels habitatges construïts en els anys 50 tenen ascensor, el 22,5% de les dels anys 60 i un 58% en les construccions a partir dels anys 70. A més, un estudi xifra en 21.630 els habitatges sense ascensor amb més de quatre plantes, el que suposa un 25% del total d’habitatges sense ascensor”, ha explicat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà.
L’oficina que proposa Compromís s’encarregarà de l’atenció i tramitació de les ajudes; la redacció d’estudis sobre immobles, rehabilitació i accessibilitat; i comptarà amb pressupost municipal plurianual i personal propi. Per a Compromís és essencial donar resposta a aquest problema i ser capaços de construir un municipi igualitari, inclusiu i accessible i sobretot de cara a la planificació Elx2030.

Explicacions a l’alcalde
En un altre ordre de temes, el grup municipal de Compromís per Elx ha comunicat que a la reunió del govern municipal del dijous de la setmana passada es van sol·licitar explicacions a l’alcalde per a la contractació de l’assessora del govern municipal, Blanca González, en l’empresa privada que presta serveis a Societat Projectes Temàtics, dirigida pel també socialista Antonio Rodes i que s’ha traduït en la reducció a mitja jornada d’aquesta assessora municipal en el lloc de treball que desenvolupa per l’Ajuntament d’Elx.
“Per a Compromís, és una contractació incompatible exercir les funcions a l’Ajuntament d’Elx i al mateix temps en aquesta empresa, una qüestió que no s’ha explicat hui en dia. A més recordem que el que es va demanar a Societat Projectes Temàtics ser el mateix tracte per a Elx en el Districte Digital d’Alacant i que es traduís en un conveni perquè les empreses que decideixen instal·lar-se al municipi opten a les mateixes ajudes que les que es decideixen per Alacant. No veiem aquesta gestió, ni un conveni ni el seu esborrany, i en canvi sí que veiem un sou per Blanca González”, ha sentenciat Mollà.