Moció de Compromís per l’equiparació salarial efectiva d’homes i dones

El grup municipal de Compromís per Elx porta una moció al Ple municipal de febrer per instar al Govern central a què inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació salarial efectiva entre homes i dones i que equipare els permisos de paternitat i maternitat i que siguen intransferibles. 

La discriminació històrica de les dones en l’àmbit laboral ens aboca a unes xifres d’escletxa salarial al nostre país del 23, 25% un percentatge elevadíssim que suposa una mitjana de 6000 € anuals menys per una treballadora que desenvolupa una feina d’igual valor que un home, segons dades de l’últim informe realitzat per la UGT.

En els darrers temps, la crisi econòmica ens han portat cap a una situació de desigualtat cada volta major, a una feminització de la precarietat i a una pèrdua de drets de ciutadania, fins i tot de drets ja consolidats. Les retallades econòmiques han suposat un atac directe contra el procés d’igualtat entre dones i homes ja que la precarietat laboral, la cura de les persones dependents, etc. Són qüestions que assumeixen habitualment les dones quan les institucions públiques no les cobreixen o resolen en la seua totalitat.

“I malauradament tenim un executiu incapaç de prendre mesures encarrilades a fomentar la reducció de l’escletxa salarial. Per si això no és prou negatiu, el President del govern M. Rajoy ha protagonitzat en les darreres setmanes declaracions donant a entendre que la igualtat salarial no és una prioritat per a l’executiu. Declaracions que s’ha vist obligat a desdir-se posteriorment. Tot i això, les retallades en les partides d’igualtat continuen mantenint-se i les polítiques adoptades per part del govern ignoren tots les desigualtats en matèria laboral i econòmica a les que ens veiem sotmeses les dones a diàriament”, ha declarat la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà.

El Govern valencià dintre de les seues competències en polítiques de promoció de l’ocupació, ha implementat diverses mesures per la lluita contra la discriminació laboral de les dones. Per exemple, en tots els programes de foment de la contractació (AVALEM) s’aplica de forma transversal la discriminació positiva. Així, les ajudes per a contractar un home són del 80%, mentre que per una dona són del 100%.

“Però per molt compromés que estiga el nostre Govern autonòmic, és necessari que l’Estat prenga com a prioritat esta qüestió que arrossega a la mitat de la població de manera directa i que suposa la manca dels drets de les dones. És per això que exigim al Govern que inicie els tràmits per aprovar una llei d’equiparació efectiva salarial entre homes i dones, que destines els recursos necessaris perquè siguen efectives les inspeccions de treball i seguretat social per a detectar i sancionar discriminacions directes i indirectes salarials per raó de sexe i que equipare els permisos de paternitat i maternitat, a més, de fer que siguen intransferibles i cent per cent remunerats, amb el calendari d’implementació respectiu”, ha assenyalat Mollà qui ha aprofitat estes paraules per donar suport a la vaga feminista del 8 de març i fer una crida perquè l’atur siga total per a lluitar per la igualtat entre dones i homes en tots els àmbits de la societat.

Arxivat en: feminisme, humanos, igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *