Després de les declaracions del cap de la trama Gürtel, Francisco Correa, que admet el finançament il·legal del Partit Popular de la Comunitat Valenciana per a la realització d’actes electorals del PPCV encapçalat en eixe moment per Francisco Camps, Compromís per Elx exigeix a l’exalcaldessa Mercedes Alonso que reconega que els actes de Mariano Rajoy a Elx són part de la trama de corrupció Gürtel.

Aquesta setmana i a pocs dies abans de la seua declaració a l’Audiència Nacional, Correa admet, segons arreplega l’Agència EFE, que el PPCV pagava només alguns dels seus actes amb factures correctes a Orange Market. La resta d’abonaments o bé ho realitzava el mateix PPCV amb “pagaments en B”, o bé els empresaris afins pagaven a Orange per serveis no realitzats per sufragar aquests actes. L’admissió de Correa coincideix amb els mítings a Elx de Mariano Rajoy i Mercedes Alonso, entre ells, la seua presentació com a candidata a l’alcaldia.

Després d’aquestes declaracions i l’admissió del finançament il·legal del PP i les caixes B, Compromís exigim el reconeixement per part d’Alonso que aquests actes es van pagar il·legalment i si ho nega que presente les factures que s’emmarquen en el període que el PPCV finançava il·legalment la seua activitat, maniobres que el van ajudar a perpetuar-se en el poder. De nou comprovem l’estratagema del Partit Popular per accedir al poder amb l’ajuda d’empresaris que van finançar il·legalment les seues campanyes i de ben segur que el PP d’Elx no està al marge d’aquesta trama corrupta.