Elche Piensa i Compromís coincideixen en la necessitat d’il·lusionar a tota la societat per aconseguir la Capital Verda Europea

El grup municipal de Compromís per Elx i la plataforma Elche Piensa han mantingut una reunió per treballar de manera conjunta en el projecte en el qual s’hi ha embarcat el municipi per aconseguir la Capitalitat Verda Europea en 2030. En la reunió es varen analitzar els dotze ítems que la comissió europea valora per atorgar aquesta distinció i la situació del nostre municipi per a començar a caminar cap aquesta direcció.

Elx compta amb bons ingredients per a ser una bona candidata en el futur però cal recordar que la comissió europea valorarà tot allò que s’haja fet de nou i amb l’objectiu fixat en la candidatura.

Tant la plataforma com el grup municipal de Compromís per Elx varen coincidir en la necessitat d’il·lusionar a tota la societat civil i fer d’aquest un projecte transversal implicant la ciutadania, empreses, teixit associatiu, comunitat educativa, etc. La integració social serà un dels futurs ítems de valoració i necessària per dissenyat i construir l’entorn urbà sostenible que volem que siga Elx. La Capital Verda Europea és una iniciativa que la plataforma treballa des de fa anys i en la reunió exposaren a Compromís la necessitat d’actuar a escala local amb mesures que ens apropen a aquest repte però sense oblidar la necessitat d’implicació del Govern valencià i de l’Estatal per poder sumar esforços i aconseguir canvis significatius en el model de ciutat.

Per la seua banda el regidor de Medi Ambient a l’Ajuntament d’Elx, Antonio García, ha assegurat que “aquesta candidatura és una excusa per adoptar mesures que facen d’Elx un municipi més sostenible i respectuós amb les persones i el Medi Ambient, caminar cap aquest objectiu és l’excusa per construir un Elx millor, preparat per als reptes futurs i que puga garantir una qualitat de vida indiscutible”.

Arxivat en: elx, europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *