Mollà: “PP ens insulta quan expressa que no tenim paciència amb les connexions de l’Aeroport o que exagerem amb el Corredor Mediterrani”

La portaveu adjunta de Compromís i diputada en les Corts, Mireia Mollà, ha manifestat la seua indignació davant les declaracions del Govern central tant en allò que refereix al Corredor Mediterrani com a les connexions de l’Aeroport d’Elx-Alacant.

“Amb aquestes afirmacions ens insulten, ens sobren motius per reclamar les inversions que ens deu l’Estat en infraestructures ferroviàries, que per un costat tenim les línies de tren més antiquades de tot l’arc mediterrani, sense soterrar ni electrificar, i per altra banda un aeroport que fa més d’una dècada que cada any supera les expectatives de passatgers i que ja l’any 2000 va superar els 6 milions de passatgers, límit que dóna la directiva europea als seus Estats Membres perquè adeqüen els aeroports amb unes connexions dignes“, ha assegurat la portaveu qui ha recordat també els avantatges competitius que gaudiria la Comunitat Valenciana amb l’execució real del Corredor Mediterrani.

Les declaracions del ministre Rafael Català són un “despropòsit”, ha indicat Mollà “perquè les xifres no enganyen i és que les quatre autonomies que integren l’eix Mediterrani -la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Andalusia- representen quasi el 50% de la població espanyola, aporten el 47% del PIB, suposen el 47% del teixit productiu, registren el 46% de l’ocupació i realitzen el 51% de les exportacions de béns”.

Precisem urgentment comptar amb un calendari i una data de finalització de la infraestructura ferroviària, així com que el Govern central pose el mateix èmfasi en defendre el tram sud del Corredor de la mateixa manera que el tram nord. A més, que d’una vegada per totes es comprometa a fixar un calendari per a les connexions de l’Aeroport d’Elx-Alacant. És necessària una negociació bilateral amb el govern d’Espanya per resoldre les històriques discriminacions i atendre un full de ruta valenciana“, hi ha conclòs Mollà.

Arxivat en: accessos, aeroport, exportacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *