Moció de Compromís per instar al Govern central a no incrementar el copagament farmacèutic als pensionistes

El grup municipal de Compromís per Elx presenta una moció al Ple de gener perquè l’Ajuntament d’Elx es posicione en contra de l’increment del copagament farmacèutic als pensionistes proposat pel Ministeri de Sanitat i derogue el decret 16/2012 pel qual es va reformar el sistema.

Per a Compromís, la declaració d’intencions de la ministra de Sanitat, Dolors Monserrat, primer en una entrevista en la ràdio i després intentant tapar allò que ha dit, assegurant que es revisarà l’actual model, es tracta ni més ni menys d’una pujada d’impostos que recau directament en el malalt quan retira els seus medicaments de la farmàcia. Cal recordar que els pensionistes, de la mateixa manera que la resta de la població, ja contribueixen al manteniment del Sistema Públic de Salut amb els impostos que ja es paguen.

La ministra va assegurar que vol “ajustar” el copagament farmacèutic per a les persones jubilades que cobren més de 18.000 euros, aquest grup municipal porta al Ple de l’Ajuntament d’Elx una moció per rebutjar aquesta intenció del Govern central del Partit Popular, que una vegada més asfixia a la ciutadania.

També cal recordar que el nostre model de Sanitat és un model públic, gratuït i universal. El que ha de fer el Ministeri de Sanitat és eliminar el copagament farmacèutic que va implantar el PP en 2012 amb el decret 16/2012 i que va significar un retràs en el model de Sanitat de l’Estat i un perjudici enorme per a tota la ciutadania. Malauradament, la ministra no ha mostrat cap intenció d’eliminar-lo. Un decret que no ha garantit la millora del sistema, ni la millora de la qualitat o seguretat de les seues prestacions”, ha assenyalat la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà.

No podem consentir que es vulneren els drets de les persones d’aquesta manera i s’apliquen mesures que suposen barreres enormes a l’accés dels medicaments a malalts crònics o greus, en un model de sanitat que és públic, gratuït i universal”, ha conclós Mollà.

Arxivat en: derechos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *