Compromís instarà a través d’una moció a adoptar mesures que pal·lien la pobresa energètica

El grup municipal de Compromís per Elx defensarà en el pròxim Ple una moció perquè des de l’Ajuntament d’Elx s’inste al Govern estatal a què incorpore les exigències que la Unió Europea fa als seus Estats Membres a adoptar mesures que frenen la pobresa energètica.

La pobresa energètica és una conseqüència més de la greu crisi social i econòmica que estem patint. Es defineix com la situació que pateixen les llars en els quals els seus membres són incapaços de pagar una quantitat de serveis de l’energia suficient per a la satisfacció de les seues necessitats domèstiques y/o es vegen obligats a destinar una part excessiva dels seus ingressos per al pagament de la factura energètica dels seus habitatges.

Els països del nostre entorn europeu han aprovat normes que protegeixen a les persones més vulnerables, prohibint durant l’hivern interrompre el subministre que els puga deixar sense calefacció, encara que el legislador espanyol no ha abordat aquesta problemàtica social i de vida.

Entre les necessitats bàsiques de les persones, de les famílies es troba el subministrament elèctric, gas i aigua del seu habitatge habitual. La suspensió de qualsevol d’aquests serveis per part de l’empresa subministradora a causa d’un impagament, porta aquestes persones a unes condicions de vida que provoquen malalties i morts.

Considerem precís que es legisle perquè el subministrament d’aigua, llum i gas, siga un dret social bàsic, perquè les persones més vulnerables puguen accedir a una tarifa social en funció dels seus ingressos, i que no hi haja més talls de subministrament a l’hivern per a aquelles persones que es troben en una situació de pobresa energètica, finançant la diferència entre la tarifa social i el consum real a través dels Pressupostos Generals de l’Estat“, ha assenyalat la portaveu adjunta del grup municipal de Compromís per Elx, Esther Díez, qui ha assegurat que “davant de tot, són mesures de supervivència, mesures socials que han de garantir unes condicions mínimes de vida per als més desfavorits. Atendre les necessitats bàsiques de les persones, permet deixar de crear pobresa i evitar l’expulsió de la col·lectivitat social”.

Arxivat en: derechos, elx, europa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *