Mireia Mollà assegura que les polítiques d’estímul econòmic que desenvoluparà Elx seran millors per als il·licitans i les il·licitanes amb el suport del Consell

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha mostrat la seua satisfacció per l’aposta del Consell en el municipi d’Elx en matèria d’ocupació, “al voltant de 3 milions d’euros en subvencions que estimularan la nostra economia”.

Elx és el municipi de tota la Comunitat Valenciana que més alumnes gaudiran del Pla d’Ocupació del Consell. D’aquesta manera, el Consell ha destinat a Elx 1.112.781 euros per desenvolupar dos tallers d’ocupació amb 60 alumnes. Aquesta subvenció l’afegim als 1,4 milions d’euros pel Pla d’Ocupació de Municipis (Iniciativa Social) de la Generalitat i als 511.000 euros del programa EMCORP, per la contractació d’aturats majors de 45 anys i en risc d’exclusió social.

Els alumnes dels tallers d’ocupació que s’han aprovat aquesta setmana hauran d’ésser aturats majors de 25 anys i estar apuntats al Servef. Amb els tallers desenvoluparan tasques d’adequació i millora del vessant del riu Vinalopó, tasques de millora de la il·luminació d’elements emblemàtics, adequació del menjador de la Ràpita i treballs en les xarxes de telecomunicacions, entre altres feines. A més, segons traslladen des de la Conselleria d’Economia Sostenible, “per primera vegada tot l’alumnat finalitzarà amb un certificat de professionalitat”.

En total, el Servei Valencià d’Ocupació i Formació ha aprovat la concessió de 60 tallers d’ocupació per a tota la Comunitat que permetrà que 1.100 persones accedisquen durant un any a un programa mixt d’ocupació i formació.

Un total de 57 municipis de la Comunitat rebran la subvenció de prop de 20 milions d’euros de la Generalitat per a poder millorar l’ocupabilitat de les persones aturades, combinant la formació amb l’ocupació, mitjançant la realització d’accions formatives i la realització d’obres o la prestació de serveis d’utilitat pública o interés social.