Els il·licitans i il·licitanes vivim el millor moment participatiu de la nostra història. Era el nostre compromís amb la ciutadania i des del primer moment en la Regidoria de Participació ho hem posat en marxa amb multitud d’iniciatives, des de l’elecció democràtica dels alcaldes pedanis, la participació ciutadana en els Plens municipals, la creació i impuls de les Juntes de Participació del Camp d’Elx, la recuperació del diàleg amb les associacions veïnals, el sorteig de localitats en la tribuna municipal durant les Festes d’Agost i el Misteri d’Elx, o la posada en marxa del Pressupost Participatiu.

Fa uns mesos que tots els que vivim a Elx vam tindre l’oportunitat de poder presentar propostes al Pressupost Participatiu. Totes amb un mateix objectiu: fer dels nostres barris, de les nostres pedanies, uns llocs més habitables, més sostenibles, més accessibles, més participatius i, sobretot, més democràtics.

Més de 300 propostes per ser votades i un milió d’euros per fer-les possibles. Recuperem la veu de la ciutadania sobre la gestió directa d’una part del pressupost municipal. Són les il·licitanes i els il·licitans els que diran amb el seu vot què és més prioritari, perquè són ells qui tenen el dret a opinar i triar que volen que es faça a Elx.

Tornem les institucions a les persones, treballem perquè el canvi democràtic siga una realitat, per això recuperem el Pressupost Participatiu. Una eina que per a nosaltres és essencial i que no volem tornar a veure desaparéixer com va passar durant el govern de Mercedes Alonso i el Partit Popular.

És molt important consolidar la participació ciutadana i que siga una via real d’intercanvi d’interessos i millora del municipi, posant en el centre de la gestió a les persones. Per això, perquè no volem perdre la nostra memòria participativa, també dediquem 230.000 € per recuperar 16 propostes dels pressupostos participatius anteriors que el Partit Popular mai va fer, malgrat ser propostes escollides per la ciutadania.

Des de la Regidoria de Participació fem possibles els mecanismes participatius, fem possible el Pressupost Participatiu, però la participació és cosa de totes i tots: més de 2000 participants en les jornades de preparació del Pressupost Participatiu, prop de 3000 estudiants de secundària en els tallers juvenils participatius, més de 7500 escolars en els tallers infantils de participació i ara, als milers de persones a les quals donarem a conéixer el Pressupost Participatiu.

Ara és el teu moment, ara decideixes tu. T’anime a entrar en la web municipal, o dirigir-te a una OMAC, per votar les propostes de la teua zona de residència. T’anime a dedicar uns minuts a pensar quin Elx vols per a tu, per a la teua família, per als teus veïns i veïnes. Perquè ara tu fas Elx.