En els pressupostos de la Generalitat per a 2017 el Consell ha contemplat per primera vegada una línia pressupostària en la direcció general d’Indústria i Energia dotada d’1.450.000 euros per complir amb un dels objectius del Pacte del Botànic: desenvolupar un nou model productiu en la nostra comunitat en el qual la indústria del calcer és considerada estratègica.

Aquesta línia va dirigida a millorar la competitivitat i la sostenibilitat econòmica, social, i medi ambiental de les empreses del sector del calcer i els seus beneficiaris directes seran associacions i empreses que es desenvolupen en aquest sector.

“Elx beu d’una font de riquesa i ocupació que cal que estiga afegida a la dinamització del sector per ser més competitius i assumir els reptes de sostenibilitat, però és necessari el reforç i impuls de les administracions públiques, no solament en concretar l’horitzó del nou model productiu, sinó que es plasme en ajudes perquè les empreses siguen compensades pels seus esforços. Sabem de la forta aposta de les nostres empreses del calcer per desenvolupar aquest fi i contribuir a generar més enriquiment i llocs de treball, i per això Compromís per Elx ens felicitem perquè Elx ha aconseguit tindre un govern autonòmic aliat amb la indústria del calcer i particularment amb el nostre municipi, com una ciutat capaç de ser el motor d’eixida de la crisi per al conjunt de la nostra comunitat” ha assegurat la portaveu del grup municipal de Compromís i diputada en les Corts, Mireia Mollà.

Elx compta amb un gran teixit empresarial i productiu al qual s’ha d’afegir l’ampliació del Parc Empresarial en la qual estem treballant, la futura instal·lació de noves empreses, o la possible ampliació de Tempe, que aconseguiran enfortir l’economia del municipi i donaran noves oportunitats laborals als il·licitans i les il·licitanes.

A més, cal recordar que el Consell va aprovar a principis de més la concessió per part de la Conselleria d’Economia dirigida pel conseller Rafael Climent, d’1,4 milions d’euros a l’Ajuntament d’Elx per a la contractació de jóvens aturats i aturats de llarga duració. Aquestes ajudes formen part del Pla d’Ocupació de Municipis-programa d’Iniciativa Social-, per incentivar la contractació de persones aturades i que pertanyen a col·lectius vulnerables per a la realització d’obres o serveis d’interés general i social.