Mireia Mollà ha ressaltat la importància de comptar amb un Govern valencià que aposta per Elx amb el Pla d’Ocupació o la partida destinada al sector calcer

La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha assegurat que aquest Pressupost Municipal reforça la nostra aposta fonamental per les polítiques socials i de qualitat democràtica. La nostra acció de govern té com a base garantir a les persones i que vegen cobertes les seues necessitats bàsiques i garantir que la seua veu siga escoltada.

Per això, s’han tingut en compte per elaborar les xifres del 2017 les peticions i propostes que la ciutadania va fer en el Debat de l’Estat de la Ciutat a través d’associacions, col·lectius i Juntes de Participació. Aquest debat va comptar per primera vegada en la història d’Elx amb la participació de les Juntes Municipals, un fet que ha servit per conéixer de primera mà la situació del municipi i donar veu i participació real a la ciutadania.

També Mollà hi ha ressaltat que Elx compta amb un Govern valencià aliat i que aposta seriosament per la nostra ciutat com són les subvencions destinades a pal·liar l’aturament dels il·licitans i les il·licitanes (3 milions d’euros) l’aposta del Consell per la modernització del PROP a Elx, així com la línia pressupostària destinada al sector calcer (1,5 milions d’euros).

Elx presenta un Pressupost Municipal per a 2017 amb un increment de més de 2 milions d’euros respecte a l’anterior, amb 6,5 milions de recursos propis per a fer inversions -feia anys que Elx no comptava amb inversions de recursos propis perquè estava amortitzant deute-, i que suma un total de 171.119.576 euros. Uns contes que plasmen l’aposta d’aquest Ajuntament d’Elx pel benestar de les persones, la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida de la ciutadania.

Per això, els contes del 2017 dupliquen les ajudes per al pagament del rebut del IBI a persones en situació de vulnerabilitat. Destinem 200.000 euros a la posada en marxa d’un pla d’ocupació. Augmentem els recursos per als col·lectius vulnerables perquè és la millor manera de garantir la igualtat entre tots els ciutadans i ciutadanes. Per això creem una partida de 75.000 euros per al Pla d’Accessibilitat, l’accessibilitat d’Elx és un compromís ferme d’aquest Ajuntament.

Tornem les institucions a les persones, treballem perquè el canvi democràtic siga una realitat, per això recuperem el Pressupost Participatiu i Elx destina un milió d’euros en desenvolupar les propostes de la ciutadania. El pressupost participatiu incrementa en un 131%.

Elx fa una aposta molt seriosa pels seus espais naturals, el seu Camp d’Elx, el Medi Ambient i la Sostenibilitat, per fer d’aquest un municipi més respectuós i amable i per això creixen un 33% aquestes àrees en global. Es multiplica per dos la partida a la protecció del Palmerar i perquè Elx ja camina cap a la Capital Verda Europea, fem polítiques per construir un municipi més verd i sostenible.

Així és, es pressuposten 100.000 euros per a la millora d’infraestructures ciclistes, augmenta fins als 844.000 euros la partida de convenis de transport públic a les pedanies i pressupostem 500.000 euros per al pla d’estalvi energètic de l’enllumenat públic.