Compromís per Elx portarà al Ple d’octubre una moció perquè l’Ajuntament d’Elx exigisca al Ministeri de Foment la priorització del Corredor Mediterrani en la seua totalitat com a infraestructura imprescindible per al desenvolupament econòmic de la Comunitat Valenciana i sobretot el sud de l’arc Mediterrani.

Així com, la posada en marxa de les obres del tercer carril per a mercaderies del Corredor Mediterrani al llarg de la Comunitat Valenciana sense més dilacions, ni excuses administratives o de finançament. A més de reclamar al Ministeri de Foment les inversions necessàries referides a la nostra localitat en relació a aquesta infraestructura i un impuls a aquesta via de desenvolupament comercial i territorial.

Segons la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx, Mireia Mollà, “el Corredor Mediterrani és una infraestructura necessària per a la revalorització de la localització en un context estratègic com l’euro-regió mediterrània; per la xarxa urbana de ciutats i àrees metropolitanes que el sustenta i el seu paper en l’economia del futur i per la tendència global a la re-regionalització de la producció. La posada en marxa en els terminis establerts és essencial per a frenar la pèrdua d’avantatges competitius i avançar en la qualitat dels serveis en totes les activitats econòmiques”.

“Ens sobren arguments”, continua Mollà, “les quatre autonomies que integren l’eix Mediterrani -la Comunitat Valenciana, Catalunya, Múrcia i Andalusia- representen quasi el 50% de la població espanyola, aporten el 47% del PIB, suposen el 47% del teixit productiu, registren el 46% de l’ocupació i realitzen el 51% de les exportacions de béns, per la qual cosa precisem urgentment comptar amb un calendari i una data de finalització de la infraestructura”.

És un fet que la Comunitat Valenciana ha passat de ser la segona CCAA exportadora, després de Catalunya, a ser la quarta, darrere d’Euskadi i Andalusia. L’eix mediterrani suporta, encara així, en eixes condicions de marginació programada el 50% de les exportacions de l’Estat Espanyol, el 44,43% del PIB i el 47,21% de la industria manufacturera de l’Estat.

Per altra banda, el Govern Central no escatima en subvencions i en inversions cap al Corredor Central, sense justificar si és convenient o no.

Per a Compromís per Elx, la política d’infraestructures del Ministeri de Foment està totalment en contra dels interessos dels valencians i valencianes i dels il·licitans i les il·licitanes. També va en contra de la vertebració territorial i econòmica de la Comunitat Valenciana, un fet que se suma a la manca d’inversions que patim i a l’infrafinançament autonòmic.