Per al Ministeri de Foment i la Unió Europea no és una prioritat modernitzar la línia de rodalia alacantina que fa més de 25 anys espera que s’electrifique, l’única de tot l’arc mediterrani amb aquestes deficiències i que trasllada a 2,8 milions de passatgers cada any en el seu tram des d’Alacant, Elx i Múrcia. Ocorre el mateix amb les connexions a l’aeroport de L’Altet, aeròdrom que suporta més d’11 milions de passatgers a l’any, que és el quart en importància de l’Estat i que presenta un gran creixement convertint-se aquest agost en el quint aeròdrom que més hi ha crescut al país.

Compromís per Elx va presentar una moció al Ple de l’Ajuntament d’Elx en juliol per reclamar aquestes inversions tan necessàries per a la província. Moció que va ser aprovada per unanimitat per tots els grups polítics, inclòs el PP, qui va assegurar que estava absolutament d’acord amb aquesta moció.

Per a la portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i diputada autonòmica, Mireia Mollà, “és clar que el Partit Popular té una doble vara de mesura, mentre a Elx reivindica una cosa, en els governs a on té capacitat de decisió i maniobra fa totalment el contrari”.

Segons Mollà, “és intolerable aquesta exclusió que se suma a l’infrafinançament del territori valencià i a la discriminació que fa el govern Central cap als valencians i les valencianes. Ens sobren motius per a saber que aquestes infraestructures són de vital importància per al nostre territori i ens hem vist discriminats des de fa dècades. L’Altet és l’únic aeroport del Mediterrani de la seua categoria que no està connectat per cap tren, una anomalia en l’àmbit europeu, ja que la directiva europea demana a tots els països que els aeròdroms amb més de 6 milions de passatgers siguen connectats amb tren. A l’aeroport de L’Altet aquesta xifra ja la va aconseguir l’any 2000 i fa 16 anys que estem esperant. Aquest any l’aeroport arribarà als 12 milions de viatgers. S’està incomplint la mateixa directiva europea i al govern Central pareix no importar-li mentre assegura apostar pel turisme per a eixir de la crisi. La tendència de creixement de l’aeròdrom és imparable i és intolerable que la Unió Europea ens deixe fora dels seus plans estratègics de reordenació”, hi ha conclòs.