A la valenciana ha presentat hui la seua candidatura a Elx amb els portaveus de les tres agrupacions, Rubén Fernández Massó d’Esquerra Unida, José Vicente Bustamante de Podemos i Tamara Martínez Lidón de Compromís.

Els tres han llançat el mateix missatge de victòria i han demanat a la ciutadania que crega en aquesta confluència que lluitarà per recuperar les institucions al servei de les persones. La campanya que s’inicia aquest dijous amb l’apegada de cartells a mitjanit, serà una campanya fresca, al carrer i amb actes lúdics, i que deixa en un segon plànol el format míting per a apropar-se més a la ciutadania.

L’acte central d’Elx serà el 23 de juny a les 19 hores al Centre de Congressos amb la presència de la lideressa de Compromís, Mónica Oltra que també estarà a Alacant el dia 17 amb els candidats a president del govern d’Espanya, Pablo Iglesias i Alberto Garzón.

Per la seua banda Fernández Massó ha assegurat que “des d’Esquerra Unida volem recordar que les agrupacions polítiques són ferramentes de transformació i per això estem en Units Podem”.

En les pròximes generals se’ns presenta una oportunitat per a crear un govern que aposte per un treball i un habitatge digne, i una educació i sanitat pública i de qualitat. En les pròximes generals, demane al poble d’Elx que confie en el nostre projecte en el qual totes les organitzacions conserven els seus principis i el seu posicionament ideològic, però són més els punts que ens uneixen que els que ens separen, per això hem confluït”, ha apuntat el portaveu d’EU.

També la portaveu de Compromís ha assenyalat que “’A la valenciana’ es presenta com una confluència guanyadora el 26 J, cadascuna de les organitzacions mantenen la seua essència, la cosa més bona d’aquesta confluència és que cada agrupació va a posar el seu granet d’arena perquè el Partit Popular es quede a casa el 26J i pugem aconseguir un govern d’esquerres i progressista, que és el que necessita la ciutadania i els valencians i les valencianes”.

Continua Martínez Lidón, “ja que és estiu, anem a aprofitar per a fer una campanya lúdica al carrer, per a estar en contacte amb la ciutadania, explicar-los perquè aquesta confluència els representa i perquè anem a guanyar. Per part de Compromís, el candidat provincial, Ignasi Candela, torna a presentar-se i ho farà amb la mateixa energia. Candela ha desenvolupat un treball rellevant en aquests mesos al Congrés i fou l’impulsor de l’Acord del Prado que tractà de crear un govern plural fins a l’últim moment”.

Per la seua banda, el secretari de Podemos, ha assegurat que “el 26J es podran recuperar les institucions i posar-les al servei de la gent, la resta de candidatures no ofereixen res nou, nosaltres posem damunt de la taula aquesta suma, aquest acord de totes les formacions, canvi que aquest país necessita”.

Bustamante ha recordat que l’acte central de la Comunitat Valenciana serà a Alacant, l’únic acte en la comunitat en el qual estaran els tres, Iglesias, Garzón i Oltra. “A Elx, estem començant a treballar, hi ha molt bona sintonia i ho tenim tot preparat per a fer aquesta campanya de proximitat, el 20D ja es va fer campanya de mítings i aquesta serà més fresca, alegre i divertida. ‘A la valenciana’, perquè tots tenim eixa capacitat d’arribar a acords entre persones diferents, eixa capacitat de posar-nos d’acord per a recuperar aquest país”.