La bicicleta és un mitjà de transport sa, ecològic i sostenible. Des de la regidoria de Mobilitat apostem fort pel transport que respecte el Medi Ambient i fem polítiques valentes per a potenciar el seu ús. Elx és una ciutat plana i amb distàncies curtes perfecta per a desplaçar-se amb la bicicleta.

La intenció de la nostra regidoria és impulsar l’ús de la bicicleta com a transport sostenible i per això posem en marxa iniciatives com els cursos de sensibilització i educació viària, també hem représ la mesa de Mobilitat i hem creat comissions per a detectar els punts negres del carril bici.

La nostra prioritat és convertir Elx en una ciutat encara més sostenible i conscienciar als il·licitans i les il·licitanes de què tenen aquesta alternativa al cotxe, més sostenible i ecològica. I el que més ens agradaria és que la bicicleta pesés de ser alternativa, a ser primera opció per a desplaçar-se per la ciutat.

Cada vegada més s’està popularitzant l’ús de la bicicleta en Espanya, en molts països veïns d’Europa ja és el transport prioritari per a molts ciutadans. A Espanya encara queda molta feina i el deure de les administracions públiques és facilitar que la ciutadania esculla aquesta alternativa, posant a la seua disposició els recursos necessaris a més de donar-los la informació i formació que vetlle per la seua seguretat.

A més de la bicicleta, també hi ha altres alternatives sostenibles com l’autobús urbà. Recentment a Elx s’han incorporat nous autobusos a la flota, més respectuosos amb el Medi Ambient, més de què marca la normativa estatal i més accessibles. Novetats tècniques que van de la mà de les polítiques de mobilitat sostenible que anem impulsant des de la regidoria. Perquè quan parlem de transport públic parlem de més sostenibilitat i d’una ciutat més neta.