En Compromís per Elx ens alegrem de què la junta de govern municipal mostrés el passat divendres el seu rebuig a l’acord de la Unió Europea amb Turquia per a expulsar als refugiats sirians.

El pacte entre la UE i Turquia contempla l’expulsió dels refugiats i immigrants que arriben a Grècia, i pel qual, Turquia acceptarà la devolució de tots els que es traslladen clandestinament des del seu territori.

La portaveu de l’executiva, Tamara Martínez Lidón, ha alertat que “l’acord al qual ha arribat la Unió Europea amb Turquia respecte a la crisi de refugiats és indigne i infringeix els Drets Humans”.

Martínez ha posat de manifest que “l’ONU ha assenyalat que les deportacions massives de persones atempten directament contra els Drets Humans i la legalitat internacional, el que caldria fer reflexionar a les autoritats europees”.

La UE i el govern espanyol durien prendre com a referent al govern de la Generalitat Valenciana que ha buscat sempre solucions humanitàries per a les persones que han de fugir del conflicte a Síria, que avui, compleix un lustre des del seu començament”, ha conclòs Martínez.