L’executiva de Compromís per Elx ha decidit, com ha explicat la seua portaveu, Tamara Martínez Lidón, que “s’iniciarà una ronda de conversacions amb Podemos, Partido de Elche, Ciudadanos, Ilicitanos por Elche, Partit Popular i Partit Socialista per a conèixer la seua postura davant què ha ocorregut i intercanviar opinions. A més, es celebrarà una assemblea demà a on els membres de l’executiva donaran compte del resultat d’aquestes converses a la militància. “Concebem la democràcia com un diàleg i per allò anem a reprendre les converses per a decidir el com i el qui d’aquest govern que nosaltres volem que siga de canvi”, ha assenyalat Martínez.

D’altra banda, l’executiva ha mostrat el seu rebuig a la reunió mantinguda per l’alcalde, Carlos González, i l’encarregat del DYA, Antonio Tarí, la setmana passada a la seu del Partit Socialista. Per a Compromís, aquest tipus de reunions amb una empresa amb relació contractual amb l’Ajuntament d’Elx, no es pot efectuar a altre lloc que no siguen els despatxos del mateix Ajuntament i comptant amb tots els socis i totes les sòcies que conformen el govern plural. 

Compromís per Elx darrere els fets ocorreguts el passat divendres amb l’eixida dels regidors de Ilicitanos por Elche, ha assegurat que ha treballat durant els vuit mesos de govern municipal per mantenir l’estabilitat del pacte del govern plural i garantir la continuïtat del que es va acordar el 24 de maig.

Segons la portaveu del grup municipal, Mireia Mollà, “la coalició ha garantit sempre el diàleg entre les tres partes sòcies del govern municipal i ha treballat molt bé amb absolutament tots els regidors sempre en pro dels interessos dels il·licitans i il·licitanes”.