El regidor de Medi Ambient i Medi Rural, Antonio García, culpa al “Govern central del PP de no fer els deures a Europa i no posar prou interès per a que s’incloga a la magrana mollar en les ajudes al veto rus”.

Recorda el regidor que “la magrana mollar representa un 30% de les exportacions nacionals d’aquest producte agrícola i en anys anteriors ha suposat l’exportació de 13.000 tones a Rússia. El veto rus i l’exclusió en les ajudes compensatòries de la Unió Europea conclouen en una minva importantíssima dels beneficis dels agricultors il·licitans”.

Segons García, “de poc li val al Partit Popular la representació al Parlament Europeu a fi de defendre els productes agrícoles i açò té unes conseqüències irreparables per als productors de magrana mollar. El mercat rus ha estat el major consumidor de magrana il·licitana i sense les ajudes compensatòries de la Unió Europea s’està menyspreant a estos agricultors que es troben en plena temporada”.

La Unió Europea ha decidit prorrogar les ajudes fins 2016 però deixa fora a la magrana igual que altres productes agrícoles valencians. A més, apunta el regidor que “tenint en compte que estem lluitant per la consecució de la Denominació d’origen definitiva, estes situacions posen en dubte l’interès del Govern central en la defensa del sector agrícola”.

El regidor ha lamentat que “amb aquestes mesures i la falta de planificació es veguen perjudicades moltes famílies il·licitanes que viuen d’este producte i es veguen obligades a baixar el preu de la magrana”.