La portaveu del grup municipal de Compromís per Elx i diputada en les Corts, Mireia Mollà, ha presentat una Proposició No de Llei per a que les Corts insten al Consell a impulsar la creació, junt a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, d’un Centre Integral del Calcer. L’objectiu, potenciar la investigació i la innovació del sector i que compte amb l’Institut Tecnològic del Calcer i Connexes (INESCOP).

Segons dades de la Federació d’Indústries del Calcer Espanyol, Elx lidera la producció del calcer i les exportacions de la Comunitat Valenciana representen el 50% de les exportacions de calcer d’Espanya. A més, segons l’Informe Estadístic Anual de l’Ajuntament d’Elx 2015, l’any passat la indústria del calcer concentrava el 80% del creixement de l’ocupació industrial i tenia d’alta a més de 8.300 treballadors.

Per tot això, Compromís per Elx s’uneix a la petició del Consell de Desenvolupament Econòmic i Social d’Elx que ja demanava en 2004 la creació d’un Centre de Formació Integral del Calcer en la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Un centre que desenvolupe una oferta formativa relacionada amb la tecnologia, els materials, els dissenys i la moda, la comercialització, etc.

En paraules de Mollà, “amb tres universitats, una indústria de calcer líder i una bona planificació, Elx pot esdevenir un municipi punter en tot el territori valencià, desenvolupant una economia sostenible impulsant la investigació i la innovació per a generar ocupació de qualitat per a les il·licitanes i il·licitans”.