El conseller de Transparència, Participació, Responsabilitat Social i Cooperació, Manuel Alcaraz, va oferir ahir a Elx la seua primera xarrada des que ocupa este càrrec amb l’objectiu de detallar les mesures que té previstes la Conselleria per tal de garantir una democràcia de major qualitat, després d’anys excessos i abusos per part dels representants polítics.

L’acte, organitzat per Compromís per Elx, va tenir lloc al Centre de Congressos i en ell van participar també Felip Sànchez, regidor de Participació a l’Ajuntament d’Elx, i Esther Díez, regidora de Transparència i Responsabilitat Social.

Alcaraz va explicar que la creació d’esta Conselleria naix per la necessitat de posar en marxa un revulsiu davant d’un període en què l’estat de benestar i per extensió la democràcia han estat colpejats i en què s’han succeït, especialment al territori valencià, un gran nombre de casos de corrupció, que va definir com a microcolps d’estat.

imageEl conseller de Transparència va indicar que s’està treballant en l’elaboració d’un estatut del bon govern, un reglament de transparència, un reglament de transparència i un portal de transparència modèlic. Alhora, es vol posar en marxa un fòrum per l’ètica pública.

Manuel Alcaraz va indicar també que es realitzarà un canvi en la legislació per facilitar la tramitació de les ILP, la reforma de la llei electoral per canviar aspectes com la barrera electoral del cinc per cent, la vehiculació de la participació dels joves que han emigrat en busca de treball i la posada en marxa d’una llei de consultes o referèndums.

En l’àmbit de la cooperació, indicà la necessitat d’acabar amb el descrèdit de la cooperació valenciana després del cas Blasco i anuncià que a la tardor es portarà a terme una trobada amb tercer sector, ONG i Ajuntaments sobre la matèria.