Mollà: ‘La Generalitat reconeix que la planta d’Elx rep residus de fora i Alonso segueix sense donar informació’

La candidata de Compromís a l’Alcaldia d’Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “el Govern valencià ha tornat a reconèixer que la planta de tractament d’Elx rep residus de la Vega Baja, un assumpte pel qual venim demanant explicacions des de fa dos anys i sobre el que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, no ha donat cap informació pública”.

 

Mollà ha indicat que “ja en setembre de 2013 des de Compromís demanàvem a l’alcaldessa que aclarira si eren certes les informacions en les que s’apuntava que la planta d’Elx anava a acollir 60.000 tones de residus a l’any provinents d’esta comarca, doncs volíem saber com afectaria al funcionament habitual de la planta”.

 

“Alonso s’ha negat a respondre de manera sistemàtica a les preguntes que li venim fent des d’aleshores sobre este assumpte, negant a la ciutadania informació sobre un assumpte, el funcionament de la planta de residus, que afecta tant al nostre medi natural com a la salut humana”, ha recordat la candidata a l’Alcaldia, que ha destacat també que “alcaldes d’altres poblacions s’han negat a acceptar les condicions imposades pel Consorci per a acollir estos residus”.

 

En este sentit, Mireia Mollà ha informat de que “en una resposta de la Conselleria de Medi Ambient a una pregunta que li realitzàrem des del grup parlamentari Compromís sobre el pla zonal de residus de la Vega Baja es reconeix que mentre es torna a començar en el procés el mateix consorci ha habilitat una solució transitòria facilitant destinació de tots els residus municipals de la Vega Baja a les plantes properes de Crevillent, Elx i Xixona”.

 

Per tant, la candidata de Compromís ha afirmat que“es confirma que la planta d’Elx està rebent estos residus i es confirma també la falta de responsabilitat de Mercedes Alonso, que no ha informat als il·licitans i il·licitanes sobre este assumpte, tot i que li ho hem sol·licitat en nombroses ocasions”.

 

Per a Mireia Mollà, “els veïns i veïnes d’Elx i de la Vega Baja estem patint ara la nefasta política del PP, tant en la Diputació com en la Generalitat, pel que fa a l’eliminació de residus, els primers perquè rebem ara molts més residus dels previstos per la planta i els segons perquè es veuen obligats a pagar més pel fet de que el servei haja de fer-se en altra comarca”.

 

“Cal recordar que en el cas de la planta de residus de la Vega Baja parlem d’una tramitació que va donar origen al cas Brugal, pel que es fa encara més necessari que les diferents administracions donen explicacions clares sobre com s’està gestionant ara esta eliminació de residus i com està afectant a les diferents plantes de tractament”, ha conclòs.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *