Compromís denuncia que els horts del Contador i el Bon Lladre segueixen en estat d’abandó

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha explicat hui que “els horts del Contador i del Bon Lladre segueixen en un estat de lamentable d’abandonament, tot i que fa ja dos mesos que l’equip de govern assegurà que en una setmana es procediria a la neteja, reg i poda d’estes parcel·les” i ha afegit que “l’Hort de Tomballops, tot i que ha estat podat, segueix igualment sense regar-se”.

 

Mollà, que ha recordat que des de Compromís es ve denunciant el mal estat d’estos horts des de fa més d’un any, ha afirmat que “estos horts porten sense regar-se des del 2010 i, per tant, tornem a demanar reparació de les infraestructures de reg que es troben deteriorades per la falta d’ús, així com la recuperació del reg tradicional d’aquests horts des de la Sèquia de Marxena i que es complemente el rec amb aigua procedent de Regs de Llevant, si és possible”.

 

En qualsevol cas, no ens sembla gens encertada la idea expressada per l’equip de govern d’instaurar el reg gota a gota a l’Hort de Tomballops”, ha apuntat.

 

Pel que fa al mal estat dels horts, la portaveu de Compromís ha assenyalat que “cal procedir sense demora a la neteja de la gran quantitat de brutícia existent als horts del Contador i el Bon Lladre i a la poda de les palmeres, al temps que cal també fer tractaments front a la plaga del morrut roig que campa en aquests horts on cada setmana podem veure noves palmeres afectades”.

 

“Fins i tot, el passat el 5 de desembre vam poder veure operaris municipals tallant una palmera afectada per morrut a l’Hort de Tomballops quan, segons el protocol vigent, aquestes palmeres sols les pot retirar l’empresa Tragsa i, a més, no tenim notícia de que cap d’estos tres horts haja estat tractat contra el morrut”, ha conclòs.

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *