La diputada de Compromís Mireia Mollà ha assegurat hui que “el fet que el grup popular votara ahir en contra de la Proposició No de Llei (PNL) per incloure el Fondet de la Senieta en el Catàleg de Zones Humides de la Comunitat Valenciana només es pot entendre en l’interès d’este partit en què esta zona litoral siga urbanitzada”.

 

Mollà va defensar ahir la protecció d’este espai natural mitjançant una PNL que va ser rebutjada amb els vots en contra del PP.

 

La diputada de Compromís ha explicat que “d’una banda, entenem que esta distinció del Fondet de la Senieta és necessària perquè té un clar caràcter de zona humida, com ha estat reconegut per diversos informes tècnics de la Conselleria de Medi Ambient i es recull també a l’estudi d’impacte ambiental del PGOU d’Elx”.

 

“A més, tot el Fondet de la Senieta i altres àrees dels voltants es troben afectats pel risc d’inundació, segons les cartografies més recents de risc d’inundació a escala 1:25.000, amb les repercussions administratives que este fet comporta i l’important paper ecològic que això suposa”, ha afegit.


“Alhora, el Fondet compta amb una coberta vegetal important, on destaca la vegetació singular de saladar, amb una gran riquesa d’espècies, moltes d’elles endèmiques d’este espai, i greument amenaçades a tot arreu”,
ha detallat Mollà, que ha apuntat també que “la Directiva d’Hàbitats valora esta riquesa d’espècies, esta originalitat i esta fragilitatcom a elements del que, en termes de conservació, s’anomena punt calent de biodiversitat i recomana la seua protecció”.

 

Alhora, la diputada de Compromís ha indicat que“d’altra banda, hem portat a les Corts Valencianes esta proposta, després que l’equip de govern de Mercedes Alonso intentara modificar el Pla Especial del Clot de Galvany per desprotegir esta zona i construir en ella més de 600 vivendes, una operació que també havia intentant en anys anteriors l’equip de govern del PSOE”.

 

“Enteníem que després d’estes amenaces que ha patit el Fondet, la seua inclusió en el Catàleg de Zones Humides era encara més necessària per evitar possibles agressions mediambientals”, ha subratllat.

 

En este sentit, Mireia Mollà ha destacat que “és ridícul que el PP argumente que incloure el Fondet de la Senieta en este catàleg no li donaria major protecció i per això vota en contra” i ha afegit que “el que veiem una vegada més és la seua negativa a protegir el nostre patrimoni natural, en el que segueixen primant els interessos urbanístics davant el seu valor mediambiental”.