El coordinador de l’àrea de Sostenibilitat Ambiental de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assegurat hui que “no és temps de dir mentides ni de desqualificar, sinó temps de treballar per una gestió coherent i sostenible pel que fa al nostre Palmerar, donat els problemes que travessa”.

Sansano ha indicat que “no acceptem les excuses donades ahir pel regidor de Via Pública, Manuel Rodríguez, sobre les denúncies que férem dilluns des de Compromís alertant de noves caigudes de palmeres i de la fórmula errònia de reg i, per descomptat, volem deixar clar que el nostre objectiu amb estes denuncies és el de protegir un dels nostres màxims patrimonis naturals”.

“La certesa de les nostres denuncies es pot comprovar amb el centenar de fotografies que hem publicat en els últims dies i tornem a aportar hui sobre la nefasta gestió del Palmerar, la majoria d’elles en horts que són Patrimoni de la Humanitat, a excepció d’aquells de la marge dreta que indicàrem dilluns”, ha apuntat.

El coordinador de Sostenibilitat Ambiental ha assenyalat que “la realitat és que els horts de Tomballops, el Contador i el Bon Lladre porten, si més no, tres anys sense regar-se, i sense escarmondar-se en el cas del Contador i el Bon Lladre, i que la sèquia que porta l’aigua a estos horts s’ha deteriorat, probablement per la falta d’ús i la falta de manteniment en tots aquests anys”.

A més, “les infraestructures de rec dins d’aquest horts estan destrossades tal com mostren les fotos per culpa de l’abandó i la mala gestió i, per tant, encara que arribara l’aigua, no se podria regar perquè Rodríguez no ha fet els deures en els 2 anys que porta en el càrrec, i això per no parlar de la gran quantitat de brutícia que hi ha per tot arreu i que també mostren les imatges”, ha afegit.

Sansano ha destacat també que “és increïble que el regidor assegure que no s’escarmonda durant els mesos d’estiu per no atreure el morrut i este mateix matí hagueren operaris podant palmeres en l’hort de Dins, així com és evident que la gestió sobre esta plaga la gestió de l’equip de govern és igual de dolenta i negligent”.

I pel que fa a la reunió del patronat del Palmerar, el coordinador ha indicat que “en tot cas es tracta de la gestora, ja que el Patronat porta sense reunir-se des de 2006, però tot i això entenem que els acords presos en eixa reunió han de ser públics per a que tota la ciutadania puga tenir accés”.

“En Compromís per Elx som conscients de que el palmerar d’Elx no és fàcil de gestionar i per això hem oferit sempre una mà estesa a la col·laboració dins de les nostres possibilitats, però aquesta ajuda ha estat sempre rebutjada amb desaire per l’equip de Mercedes Alonso, amb desqualificacions i insults cap a la nostra formació”, ha lamentat.

Vicent Sansano ha conclòs que “estem convençuts que ocultant la realitat i carregant amb insults i desqualificacions contra aquells que la denuncien, no resoldrem el problema i, per tant, des de Compromís demanem a Mercedes Alonso una gestió transparent, participativa i, a ser possible, amb un somriure perquè sols així podrem superar este i altres problemes”.

Enllaç a les fotografies: https://www.dropbox.com/sh/4ki2n1ks5hdb1wa/AABM-P-fynfEoCLsPI547s9Ka