Compromís reclama a l’equip de govern una resposta urgent i efectiva davant la caiguda de palmeres a Elx

El coordinador de Medi Ambient de Compromís per Elx, Vicent Sansano, ha assegurat hui que “davant la caiguda d’una nova palmera al nostre municipi infectada per morrut roig, exigim a l’equip de govern que done una resposta urgent i efectiva a esta situació, que, a més de les conseqüències mediambientals, econòmiques i culturals, comporta un perill per a la ciutadania”. 

Sansano ha indicat que “este avançament de la plaga no és un fet inevitable, ja que des de Compromís portem molt de temps denunciant que tant el Ministeri com la Conselleria de Medi Ambient han reduït de manera molt significativa les partides a lluitar contra este insecte i, alhora, hem alertat de que el pla de lluita presentat per l’Ajuntament, que no és una actuació integrada, és molt deficient perquè, més enllà d’estudis i formació, no inclou accions per aturar el morrut roig”. 

“Esta manca d’actuacions efectives es fa palesa ara amb la caiguda de palmeres, una d’elles al mateix casc urbà, i és per esta raó que hem sol·licitat també una reunió del Patronat del Palmerar, que no es reuneix des de 2006, per abordar la problemàtica, però ens hem trobat amb la inexplicable negativa de la Generalitat i de l’equip de govern”, ha destacat. 

El coordinador de Medi Ambient ha assenyalat que “estem davant un assumpte molt greu que urgeix d’una solució a l’alçada per part de l’Ajuntament, que ha d’invertir en recursos humans i materials per acabar amb el morrut roig, però, sobretot, exigir la implicació de la resta d’administracions davant una plaga que no entén de fronteres i requereix una solució efectiva i coordinada”. 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *