Compromís proposa a l’Ajuntament que aplique els criteris de l’Economia del Bé Comú a l’hora de contractar empreses

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha proposat hui a l’equip de govern que “a l’hora de contractar empreses per a serveis municipals s’apliquen els criteris de l’Economia del Bé Comú, un model en el que es premia a aquelles companyies que promouen aspectes com la sostenibilitat ecològica, la justícia social o la solidaritat”.

Mollà ha indicat que “l’Economia del Bé Comú és un projecte econòmic que busca implantar i desenvolupar una vertadera economia sostenible tenint en compte les variables que afecten a la ciutadana i al medi en què vivim, i no únicament els indicadors econòmics, i per això entenem que des de les institucions s’ha d’impulsar este tipus model”. 

En este sentit, la portaveu local ha explicat que “es tractaria de que quan l’Ajuntament ha de contractar a una empresa no es fixe exclusivament en el preu i la qualitat, sinó també si esta companyia respecta els drets laborals dels seus treballadors, fomenta la igualtat, treballa pel respecte del Medi Ambient, etc.”

“Amb esta mesura, l’equip de govern estaria promovent a escala local un model més just i sostenible, que ja es practica amb èxit a altres municipis, com Muro d’Alcoi i, per tant, es tracta d’un model perfectament realitzable”, ha assenyalat.

Per a Mireia Mollà, “l’Ajuntament d’Elx ha de donar un salt de qualitat i desenvolupar totes les iniciatives que té al seu abast per aprofundir en la justícia social i el desenvolupament sostenible del nostre municipi, de manera que no entendríem que es negarà a portar a terme la proposta que li fem des de Compromís”. 

Arxivat en: Economia i Ocupació

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *