Compromís presenta una PNL a Les Corts per reclamar que l’Altet contemple una regió aeroportuària sostenible

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha explicat hui que “el nostre grup parlamentari va a registrar una Proposició No de Llei en la que defensem que l’aeroport de l’Altet i el seu entorn es desenvolupen com a regió aeroportuària sostenible, per tal de reduir el seu impacte negatiu en la societat i en el Medi Ambient”. 

Mollà, que és també portaveu de Compromís per Elx, ha indicat que “en la reunió mantinguda ahir amb l’associació DUNASS vam reafirmar la nostra aposta per este projecte d’aeroport sostenible que defensen i que contempla la millora de l’eficiència energètica de l’aeròdrom, així com la promoció de l’ecoturisme, la construcció de connexions dignes o la revalorització dels espais naturals pròxims, entre moltes altres qüestions”. 

“Des de Compromís entenem que la proposta de DUNASS tindria unes conseqüències molt positives, especialment en l’entorn de l’Altet i Torrellano, les pedanies que a dia de hui pateixen de manera més greu la contaminació ambiental i acústica que la proximitat a l’aeroport genera”, ha assenyalat.

La diputada i portaveu local ha destacat que “precisament este tipus de propostes estratègiques basades en la innovació i la sostenibilitat són les que necessita el nostre municipi per garantir el benestar de la ciutadania i la conservació de l’entorn natural, però també per assegurar la nostra sostenibilitat econòmica”. 

Mireia Mollà ha recordat que “AENA ja ha promogut altres aeroports verds, com és el cas de Lanzaorte, un aeròdrom que segons este organisme estatal, s’ha orientat cap a la qualitat i la sostenibilitat, en lloc de desenvolupar-se a costa de la seua diversitat mediambiental”.   

Per això, la diputada ha afirmat que “el grup parlamentari Compromís va a registrar esta proposta a Les Corts per a instar al Govern valencià a que inicie les reunions amb els organismes corresponents per fer de l’Altet un aeroport eficient, racional, respectuós i més atractiu per als turistes; una qüestió que també traslladarem al diputat de Compromís-Equo al Congrés, Joan Baldoví”. 

Arxivat en: Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *