Compromís per Elx ha organitzat una xerrada el pròxim dijous, 18 d’octubre, per aprofundir sobre les causes i conseqüències de la crisi econòmica. L’acte comptarà amb la presència de Clemente Hernández, professor jubilat d’Economia Aplicada a la UA i coordinador d’ATTAC-Alacant, i Juan Pedro Soriano, professor en actiu al mateix departament i membre també del col·lectiu ATTAC-Alacant.

La xerrada, que porta per títol ‘Crisi i deute il·legítim’ es desenvoluparà en format de col·loqui i en ella els convidats respondran a les preguntes del públic sobre assumptes econòmics.  

La portaveu de Compromís, Mireia Mollà, ha explicat que “l’acte s’emmarca dins de les xerrades que el nostre col·lectiu ha posat en marxa per promoure el debat d’idees a Elx i el foment del pensament crític, en un context de crisi en què els poderosos estan fent que els ciutadans normals paguem per una crisi que no hem provocat”.

“El col·loqui del pròxim dijous pretén explicar d’una manera didàctica les causes d’esta crisi, desmuntar moltes de les receptes que s’estan aplicant des de l’àmbit neoliberal i parlar sobre les solucions alternatives que hi ha per respondre a esta situació econòmica”, ha destacat la portaveu.

La xerrada, que està oberta a tota la ciutadania, se celebrarà el pròxim dijous, 18 d’octubre, a les 19:30 hores a la seu de Compromís per Elx, situada al carrer Teodoro Llorente, número 19.

Cal destacar que ATTAC, col·lectiu al que pertanyen els dos ponents, és un moviment internacional que busca la justícia econòmica global i que compta amb més de 100.000 associats al món. ATTAC denuncia l’especulació financera, perquè considera que ha creat una gran bretxa entre pobres i rics i està acabant amb els recursos naturals, i proposa mesures per acabar amb la dictadura dels mercats financers, com l’eliminació dels paradisos fiscals o cancel·lar els deutes il·legítims dels països.