La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha demanat hui que “l’Ajuntament pose en marxa el pla de mobilitat sostenible per aconseguir un canvi vertader en les comunicacions i en l’habitabilitat de la ciutat, doncs les accions puntuals són insuficients per generar un municipi de futur, més humà i més respectuós amb el Medi Ambient”.

“Durant estos dies, en què celebrem la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, es posa encara més de manifest les deficiències que pateix Elx en esta matèria”, ha apuntat Mollà, per a qui “no serveix de res que l’alcaldessa, Mercedes Alonso, es faça una foto amb la bicicleta si després es nega a adoptar esta visió sostenible en les seues polítiques locals”.

La portaveu de la coalició ha assenyalat que “precisament el carril bici és molt limitat, necessita estendre’s als barris perifèrics de la ciutat i comptar amb una millor senyalització; alhora cal que el nou PGOU reconega la necessitat de dotar a les noves zones d’estos carrils per a bicicletes”.

“Però mobilitat sostenible vol dir també limitar el trànsit rodat al centre de la ciutat, com s’aconseguiria tancant la Corredora als vehicles els caps de setmana; vol dir habilitar aparcaments a les afores que estiguen connectats amb transport públic amb el centre, o vol dir també que es potèncie l’ús de l’autobús, en lloc d’eliminar el Bus Lliure, com ha fet el govern local del PP que ja s’ha traduït en una disminució de la xifra d’usuaris”, ha destacat.

Mireia Mollà ha indicat que “esta manca de mesures de mobilitat sostenible demostren una vegada més que l’equip de Mercedes Alonso no té un projecte de futur per a Elx, que garantisca la seua viabilitat social, mediambiental i també econòmica; una manca de visió que pagarem els il·licitans i il·licitanes”.

Acte sobre Mobilitat Sostenible

Amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, Compromís per Elx ha organitzat una xerrada, que correrà a càrrec de la investigadora de la UMH María Cabello, sobre mobilitat sostenible i sostenibilitat ambiental. Serà demà, 20 de setembre, a les 20 hores a la seu de Compromís per Elx, carrer Teodoro Llorente, 19.