Membres de Compromís per Elx s’han manifestat hui contra el “requetepagament” sanitari, la mesura imposada pel Govern de Mariano Rajoy en la que es contempla que els pensionistes paguen els medicaments directament per primera vegada i que augmenta la quantitat que han d’aportar els treballadors i treballadores en actiu.

L’acte ha tingut lloc a les portes del centre de salut de San Fermín i a ell s’han sumat integrants de Compromís per Elx, així com persones que a nivell individual han volgut manifestar-se contra este atac als drets bàsics de les persones.

Entre les protestes hi ha hagut crits com “Ens furten els diners i els medicaments” i “No al copagament” i s’han exhibit pancartes on es podia llegir “No és copagament, és requetepagament”, “Jo ja pague els medicaments amb els meus impostos” o “No a l’impost a la malaltia”.

La portaveu de la coalició local, Mireia Mollà, ha indicat que “la nostra intenció és, per una banda, mostrar la nostra contra al requetepagament que ha imposat Rajoy i que perjudicarà greument a les persones que ja estan patint la crisi, que veuen com pugen els seus impostos i que a més ara han de pagar més pels seus medicaments”.

“Alhora, el nostre objectiu és informar als ciutadans sobre com va a afectar-los la mesura, ja que el Govern central s’ha encarregat d’amagar a la ciutadania els efectes del seu decret”, ha indicat Mollà, que ha afegit que “des de Compromís per Elx ens oferim a explicar a cada ciutadà esta injustícia i els animem que se sumen a este rebuig contra un Govern que salva bancs, però s’oblida de les persones”.